Skip to content

Μία διαφορετική “φασολάδα”

Είναι γνωστό ότι τα φασόλια είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης.

Με μπέικον, χυμό λάιμ, πιπεριά και κόλιαντρο απογειώνουμε τη γεύση και μειώνουμε τις θερμίδες, σε συνδυασμό με λίγο light γιαούρτι.

Με μόνο 215 θερμίδες η μερίδα.

Συστατικά

Φασόλια, μπέικον, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, σκόρδο, πιπέρι jalapeño, ντομάτες ή χυμό ντομάτας, κόλιανδρο, χυμό λάιμ, αλάτι, μαύρο πιπέρι, light γιαούρτι.

Προετοιμασία

Τοποθετούμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με νερό έως 2 εκατοστά πάνω από τα φασόλια.
Αφήνουμε για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.

Μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο.
Σοτάρουμε 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασόλια, νερό, το μπέικον και τις ντομάτες(ή το χυμό ντομάτας).
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Λίγο πριν το τέλος ανακατεύουμε στην κατσαρόλα, τον κόλιαντρο, το χυμό λάιμ, αλάτι, και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με με 2 μεγάλες κουταλιές light γιαούρτι.

Σχετικά Άρθρα