Σούπα με φασόλια και γλυκοπατάτες

Οι σούπες, χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες, είναι ιδιαίτερα χορταστικό γεύμα.
Και υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί γεύσεων για να μην τις βαρεθείς.

Αυτή η σούπα είναι ουσιαστικά μία «πειραγμένη» συνταγή φασολάδας, και είναι κάτω από 300 θερμίδες η μερίδα!

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
3/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 κούπες ζωμό λαχανικών
2 μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
Φασόλια

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σωτάρουμε για πέντε έως 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τα φασόλια, και τις γλυκοπατάτες.
Αφού πάρει την πρώτη βράση, ξεσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 20 έως 30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τρία φλιτζάνια με βρασμένα φασόλια και γλυκοπατάτες.
Πολτοποιούμε το υπόλοιπο της σούπας με ένα μπλέντερ.
Ρίχνουμε υπόλοιπα φασόλια και τις πατάτες στην κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα