Μελομακάρονα διαίτης

Σε λίγες ημέρες έχουμε Χριστούγεννα, και Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται.

Για να γευτείτε, τα αγαπημένα σας μελομακάρονα, χωρίς ενοχές και με τις μισές θερμίδες, δείτε τη συνταγή.

Υλικά

2 κούπες ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως (ίσως και λίγο περισσότερο)
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι

1 κούπα μέλι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 πορτοκάλι
3 ξυλαράκια κανέλας

Καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα

Σε μια λεκάνη ρίξτε το λάδι τη ζάχαρη τη κανέλα το γαρίφαλο το ξύσμα. Ανακατέψτε τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και ρίξτε το και αυτό στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ για 2 λεπτά. Αφήστε το μίξερ στην άκρη και ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι που έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα και στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει και ψήστε τα 20 λεπτά περίπου στη μεσαία σκάλα πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάστε το σιρόπι.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά. Το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, τα ξυλαράκια κανέλας, πλύνετε ένα πορτοκάλι και βάλτε το και αυτό ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε με μία κουτάλα και, μόλις βράσει καλά το σιρόπι, αφαιρέστε το πορτοκάλι και τα ξυλαράκια και είναι έτοιμο.

Βγάλτε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, περιχύστε τα με το σιρόπι, αφήστε τα 10 λεπτά να τραβήξουν, τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα και ρίξτε τους την καρυδόψιχα, για να κολλήσει επάνω στο σιρόπι.

Αν θέλετε ακόμα λιγότερες θερμίδες, μπορείτε να μη βάλετε σιρόπι στα μελομακάρονα.

Αυτό ήταν. Καλή επιτυχία.

Πηγή: http://beautysecrets.gr

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα