Skip to content

Μάθε το παιδί σου να τρώει σωστά

Mε κάθε πρόγραμμα JUNIOR απώλειας 8 – 10 κιλών , 1/2 μήνας business ΔΩΡΟ για τη μητέρα! Καλέστε τώρα στο 210 6464550

*Η προσφορά ισχύει για παιδιά εώς 18 ετών.

 

Το γεγονός ότι ο αριθμός και το μέγεθος των λιποκυττάρων διαμορφώνεται σε δυο μόνο φάσεις της ζωής μας, κατά την παιδική και εφηβική, κάνει τη διατροφή που θα ακολουθήσει ένα παιδί ιδιαίτερα κρίσιμη όχι μόνο για εκείνες τις περιόδους αλλά για όλη του τη ζωή. Στην υπόλοιπη, το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των λιποκυττάρων (αυξάνεται κατά την παχυσαρκία).

Ειδικά από την στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, τα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων-παρότι πολλοί πιστεύουν το αντίθετο-έχουν αυξηθεί δραματικά!

Τα τελευταία χρόνια γονείς και παιδιά δεν γευματίζουν μαζί και σε συνδυασμό με τα πολλά ζυμαρικά, γενικότερα αμυλώδη τρόφιμα, λιπαρά που προέρχονται από τηγανιτά τρόφιμα, ζάχαρη, trans-λιπαρά που προέρχονται από πατατάκια, αναψυκτικά, σφολιατοειδή και προτίμηση κρεατικών, junk food και delivery έχουν οδηγήσει τα Ελληνόπουλα να είναι υπέρβαρα (ΔΜΣ από 25-29,9) στο 40% του πληθυσμού τους. Από αυτά το 25% είναι παχύσαρκα (ΔΜΣ>30)!!! Συν βέβαια το γεγονός ότι πολλά παιδιά πλέον δεν αθλούνται αλλά παραμένουν κλεισμένα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους είτε διαβάζοντας είτε (κυρίως) βλέποντας τηλεόραση ή/και παίζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Είναι μια κατάσταση (ευτυχώς) αναστρέψιμη που οι γονείς ωστόσο έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο και σε αυτό. Οι πολλές τους έννοιες, η δύσκολη καθημερινότητα, η ανεργία, το στρες, οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις, η οικονομική κατάσταση είναι κάποιοι από τους παράγοντες όπου έχουν αμελήσει τη διατροφή των παιδιών τους, με συνέπεια ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, η ουρική αρθρίτιδα και η υπερχολιστεριναιμία να αφορούν ολοένα και περισσότερα παιδιά.

Είναι λυπηρό να συμβαίνει αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο, μια και η παχυσαρκία αγγίζει συνολικά το 10% του πληθυσμού (δηλαδή περισσότεροι από 700.000.000 συνάνθρωποί μας έχουν ΔΜΣ>30)!. Ειδικότερα όμως για τη χώρα μας, τη χώρα που μεταξύ άλλων δημιούργησε τη Μεσογειακή Διατροφή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πράγματι στενάχωρο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Λύση υπάρχει και είναι…εδώ! Η Taste and Diet έχει αναπτύξει σειρά μενού που απευθύνεται σε παιδιά, μενού κατάλληλα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε αυτές τις ηλικίες και μάλιστα χωρίς να απαιτεί προετοιμασία γευμάτων και σπατάλη χρόνου από τους γονείς αφού το καθημερινό πακέτο περιλαμβάνει πρωινό, δεκατιανό, γεύμα, επιδόρπιο και βραδινό. Το συγκεκριμένο μενού έχει όσπρια, κρέας, ψάρι, λαχανικά με τέτοιο τρόπο μαγειρεμένα και σερβιρισμένα όπου θα “κερδίσει” και το πιο δύσκολο, σε διατροφικές προτιμήσεις, παιδί.

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα της Διατροφής, πρέπει να καταλάβουμε όλοι δυο πράγματα. Το πόσο σημαντικό είναι ό,τι καταναλώνει ένας άνθρωπος, πόσο τον καθορίζει ως οντότητα και πόσο κρίσιμο είναι για την υγεία του αλλά και επιπρόσθετα, όταν μιλάμε για ένα παιδί ο ρόλος αυτός πολλαπλασιάζεται μια και πολύ απλά, η ανάπτυξη ενός ανθρώπου γίνεται μέχρι το πέρας της εφηβείας. Και άλλη ευκαιρία αργότερα δεν θα υπάρξει.

Καλέστε τώρα στο 210 6464550

Σχετικά Άρθρα