Skip to content

Καϊμάκι με μαστίχα Χίου

Υλικά:
500 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml γάλα light
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια σαλέπι
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου

Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλιτζάνι γάλα με μία κουταλιά ζάχαρη και την μαστίχα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντάς το σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα της μαστίχας και το μίγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και βράζετε για είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Βάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το τοποθετείτε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Όταν πήξει, το βγάζετε και ανακατεύετε για να παγώσει ομοιόμορφα και επαναλαμβάνετε όπως στις προηγούμενες συνταγές για να αποκτήσει αφράτη υφή.

Πηγή: www.in2life.gr

Σχετικά Άρθρα