ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι πλιγούρι ή βρώμη
2/3 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου ή όποιο άλλο βούτυρο της αρεσκείας σας.
1/2 φλιτζάνι λιναρόσπορο
1/2 φλιτζάνι τριμένη κουβερτούρα σοκολάτας ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα, τα πεκάν, τα καρύδια κλπ
1/3 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά από τη μισή ώρα βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουτάλι(μικρό ή μεγάλο, ανάλογα το επιθυμητό μέγεθος) φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε σε χαρτί αντικολλητικό και στη συνέχεια πάλι στο ψυγείο.
Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.