Skip to content

Γρήγορη Δίαιτα

Μήπως τελικά αυτή σας ταιριάζει;

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται συχνά ότι ο σωστός τρόπος να χάσει κάποιος βάρος είναι η σταδιακή απώλεια κιλών. Αυτή η στάση βασίζεται στην αντίληψη ότι αυτός ο τρόπος αδυνατίσματος είναι πιο «ρεαλιστικός» και θα αποφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. Ωστόσο η αντίληψη αυτή τείνει να αλλάξει καθώς πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να χάνουν βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να παραμείνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια δίαιτα. Οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι η διατήρηση της απώλειας βάρους δεν σχετίζεται με το πόσο γρήγορα επιτεύχθηκε αυτή η απώλεια[1]. Δηλαδή αν κάποιος έχασε 10 κιλά σε 2 μήνες ή σε 1 χρόνο το αν καταφέρει να μην τα ξαναπάρει δεν έχει σχέση με το πόσο γρήγορα τα έχασε. Ούτως η άλλως, τα οφέλη για την υγεία από την απώλεια βάρους ισχύουν και για αυτούς που χάνουν γρήγορα βάρος αλλά και για αυτούς που χάνουν βάρος με πιο αργό ρυθμό[2].Το να διατηρήσει κανείς την απώλεια βάρους του εξαρτάται κυρίως από την θέληση του να πετύχει και να διατηρήσει τον στόχο του. Σίγουρα όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε μεγάλη θέληση να χάσετε βάρος και σε αυτό το στόχο πρέπει να εστιάσετε ακόμη και όταν αυτή η απώλεια επιτευχθεί ούτως ώστε να την διατηρήσετε. To πόσο γρήγορα θα αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε εξαρτάται από το πόσο πολύ εσείς το θέλετε!

Ο καλύτερος στόχος είναι αυτός που εσείς επιλέγετε….

Σίγουρα όλοι όσοι ξεκινούν μια δίαιτα δεν έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή να χάσουν τον ίδιο αριθμό κιλών, ούτε στοχεύουν να τα χάσουν στο ίδιο χρονικό διάστημα. Πάντα ο στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός , διαφορετικά θα απογοητευτούμε όταν δεν θα επιτευχθεί, π.χ. το να χάσουμε 10 κιλά σε μια μέρα δεν γίνεται. Ωστόσο το να θέλουμε μια γρήγορη δίαιτα δεν είναι κακό, αφού δεν είναι εύκολο να μείνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φάση δίαιτας, ενώ το να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής για μερικές εβδομάδες είναι πιο εφαρμόσιμο… μέχρι τέλους!

Οπότε πρώτα απ’ όλα εσείς πρέπει να αποφασίσετε πόσα κιλά και σε πιο χρονικό διάστημα επιθυμείτε να τα χάσετε και να το συζητήσετε με τον διαιτολόγο σας ώστε να σας βοηθήσει περαιτέρω. Ειδικά αυτήν την περίοδο του καλοκαιριού, που είναι ακόμη στις αρχές και υπάρχει μπόλικος χρόνος να επιτευχθεί μεγάλη απώλεια κιλών, μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα θα  σας βοηθήσει να δείξετε ακόμη καλύτερα με το μαγιό σας! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το αποφασίσετε. Η παραλία περιμένει να την κατακτήσετε με το «νέο» σας σώμα!!!

Στο σημείο αυτό είναι λογικό να αναρωτιέστε πως θα είναι μια δίαιτα γρήγορης απώλειας βάρους από ποιες τροφές θα αποτελείται , πόσο «ανθρώπινη» θα είναι κλ.π. Κι όμως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η δίαιτα δεν χάνει την γευστικότητα της γεγονός που θα σας βοηθήσει να την εφαρμόσετε ακόμη πιο πιστά απ΄ ότι θα αναμένατε και γιατί όχι να χάσετε ακόμη περισσότερα κιλά απ όσα στοχεύατε.

Μια επιτυχημένη δίαιτα πρέπει να αποτελείται από τρόφιμα που αγαπάτε και όχι από τρόφιμα που μισείτε. Η taste and diet πρωτοπορεί εδώ και χρόνια στην προσφορά απολαυστικών γευμάτων με ταυτόχρονη απώλεια βάρους. Έτσι δεν θα νιώσετε ότι περιορίζεστε, ο μόνος περιορισμός θα είναι στη ζυγαριά!

Πότε και σε ποιες περιπτώσεις είναι ιδανική η γρήγορη δίαιτα

Αν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά ή αν θέλετε να χάσετε κιλά σε γρήγορο χρονικό διάστημα ή ακόμη κι όταν δεν μπορείτε να παραμείνετε σε δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε η γρήγορη δίαιτα αδυνατίσματος είναι αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα, καθώς η φάση της δίαιτας μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες έως κάποιες εβδομάδες, ανάλογα πάντα με το στόχο σας.

Γιατί να χάσετε κιλά μαζί μας

Μαζί μας θα καταφέρετε να χάσετε τα επίμονα κιλά που δεν μπορέσατε να αποβάλετε τόσο καιρό, τα κιλά που αποκτήσατε μετά από στερητικές δίαιτες ή τα κιλά του χειμώνα και να δείξετε ακόμη καλύτερα στα ρούχα σας με ένοια πιο λειτουργικό σώμα. Οι ειδικοί επιστήμονες μας θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τα παραπανίσια κιλά, μια απώλεια που θα είναι μόνιμη χωρίς να ανησυχείτε μην τυχόν τα επανακτήσετε. Φυσικά με τις γευστικές επιλογές που προτείνει η taste and diet θα χάσετε βάρος χωρίς να καταλάβετε ότι κάνετε δίαιτα!

Τελικά είναι η γρήγορη δίαιτα είναι ο τύπος δίαιτας που σας ταιριάζει; Αν ανήκετε σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες τότε μάλλον οι γρήγορες δίαιτες είναι για εσάς:

  • Έχετε προσπαθήσει επανειλημμένα να χάσετε βάρος και το έχετε επανακτήσει
  • Δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια μακροχρόνια δίαιτα
  • Επιθυμείτε γρήγορα αποτελέσματα
  • Θέλετε ένα αποτελεσματικό και ταυτόχρονα γευστικό πλάνο διατροφής

Tip: Σημαντικό σε κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους είναι η καλή ψυχολογία και η πίστη στον εαυτό σας ότι θα τα καταφέρετε. Είναι λογικό πριν από κάθε αλλαγή (όπως η αλλαγή του βάρους σας) να αισθάνεστε μια αβεβαιότητα. Σε αυτό το θέμα η συζήτηση με τον διαιτολόγο θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας και να απαλλαγείτε από τον «φόβο της δίαιτας».

Αναφορές
  1. Purcell K1, Sumithran P, Prendergast LA, Bouniu CJ, Delbridge E, Proietto J. Τhe effect of rate of weight loss on long-term weight management: a randomised controlled trial. Lancet Diabetes Endocrinol. 2014 Dec;2(12):954-62.
  2. Nackers LM1, Ross KM, Perri MG. The association between rate of initial weight loss and long-term success in obesity treatment: does slow and steady win the race?. Int J Behav Med. 2010 Sep;17(3):161-7. doi: 10.1007/s12529-010-9092-y.

Σχετικά Άρθρα