Συστατικά
Για να φτιάξετε τη σάλτσα ντομάτας
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 4 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες.
• 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
• ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Για τη γέμιση
• 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (κατά προτίμηση άσπρο) ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 450 γραμμάρια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ανάλογα με τη γεύση σας μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ακόμα)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1 κουταλιά από τη σάλτσα που έχετε φτιάξει
• 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
Λοιπά Υλικά
• 8 πιπεριές κέρατο
• 1 ματσάκι από φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Πώς να φτιάξετε σάλτσα ντομάτας
1. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδου σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο.
2. Βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν οι ντομάτες. Τις βγάζετε σε ένα μπολ και προσθέστε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσουν. Τις αφήνετε στην άκρη.
Πώς φτιάχνουμε τη γέμιση
1. Ενώ φτιάχνετε τη σάλτσα, βυθίστε το ρύζι σε αρκετό νερό μέχρι να το καλύψει. Υπολογίστε και 2 δάκτυλα ακόμα. Αφήστε το για μια ώρα.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε έως ότου αρχίσουν να απελευθερώνουν το άρωμά τους. Ανακατέψτε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζεστή σάλτσα, αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
3. Αφαιρέστε όλο το ρύζι από το νερό. Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο οποίο το ρύζι ήταν μουσκεμένο και ένα φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας που προετοιμάσατε προηγουμένως (τοποθετήστε το υπόλοιπο στην άκρη). Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το υγρό. Καλύψτε καλά, χαμηλώστε το μάτι στο ελάχιστο και σιγοβράστε για πέντε λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό.
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ºC.
2. Κόψτε μια σχισμή στις πιπεριές και πετάξτε τους σπόρους και τα λευκά μέρη με ένα μικρό κουτάλι.
3. Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα κοτόπουλου.
4. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές στη σάλτσα ντομάτας. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 25 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Προετοιμασία χρόνου
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά
Συνολικός χρόνος
55 λεπτά