Αυτά τα μπιφτέκια τρώγονται ευχάριστα και από παιδιά που δεν αγαπούν τα όσπρια και είναι ιδανικά ακόμα και για Barbecue τώρα που ανοίγει ο καιρός.
Υλικά για 6 μπιφτέκια
750 γρ. καρότα, αποφλοιωμένα και τριμμένα
410 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. ολικής αλέσεως φρυγανιά
50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 αυγό ή άμυλο αραβοσίτου για την νηστίσιμη εκδοχή του το οποίο θα πρέπει να το
ανακατεύουμε με λίγο ζεστό νερό πριν την προσθήκη του στο μείγμα του burger μας!
Μαϊντανός, Σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για ένα βράδυ και την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Τρίβουμε τα καρότα και τα χτυπάμε μαζί με τα ρεβύθια στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι, το κύμινο, λίγο λάδι λίγη σόγια σος, κύμινο, πιπέρι, αλάτι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Τέλος προσθέτουμε το αυγό στο μείγμα ή το άμυλο αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για λίγο.