Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες (χωρίς λίπος)
1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1κ.σ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
Χυμό από 1 λεμόνι και ζεστό ½ λεμόνι
2κ.σ. ξύδι
500γρ ρεβίθια βρασμένα
110γρ φύλλα σαλάτας
1.Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ζεστό λεμόνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις μπριζόλες και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει σε όλο το κρέας. Αν έχετε χρόνο μαρινάρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2.Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βγάλτε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τινάζοντας τες να φύγουν τα υπολείμματα και κρατήστε τη μαρινάδα για αργότερα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Ξεκουράστε τες σε ένα πιάτο ενώ κάνετε τη σαλάτα.
3.Ρίξτε τη μαρινάδα που έχετε κρατήσει στο τηγάνι με το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε υψηλή θερμοκρασία πριν προσθέσετε το ξύδι, συν 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε να πάρει βράση για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Ανακατέψτε τα ρεβίθια, ρίχνοντας λίγο αλάτι και πιπέρι, με τους υπόλοιπους χυμούς από τις μπριζόλες. Τοποθετήστε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ, ρίξτε το περιεχόμενο του τηγανιού και ακουμπήστε απαλά τις μπριζόλες λίγο πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη